miercuri, 28 mai 2014

Cititul , vorbirea si scrisul

   "Cititul il face pe om deplin , vorbirea il face prompt , iar scrisul il face exact " - Francis Bacon


          Da , afirmatia lui Francis Bacon este adevarata , deoarece cititul , vorbirea si scrisul se dovedesc a fi  , de cele mai multe ori , elemente definitorii ale unui om .... o carte de indentitate .
         Un prim argument il reprezinta importanta cititului in viata noastra .... cea mai buna metoda de dezvoltare a vocabularului , imaginatiei , puterii de interpretare si intelegere a  oamenilor , a capacitatii de exprimare libera , de argumentare , antidotul perfect in deschiderea unor noi orizonturi  , in descoperirea necunoscutului .
       Un al doilea argument ce sustine spusele lui Bacon il reprezinta rolul vorbirii in viata umana  . Vorbirea este unul dintre lucrurile ce pot evidentia personalitatea unui individ  , desi exista si exceptii  , in cazul mastilor provizorii  , purtatoare de trairi si sentimente .
      In ceea ce priveste scrisul  , acesta a oferit , inca din cele mai vechi timpuri  , posibilitatea comunicarii de la distanta  , a transmiterii de informatii exacte .
     In concluzie  , cititul  , vorbirea si scrisul  , au un rol foarte important  in relatiile dintre oameni , ajutand la dezvoltarea personala a acestora si nu numai .

Rabdarea

 

" Rabdarea  este amara  ,dar rodul sau este dulce " -   Jean Jacques Rousseau
       
Rabdarea este o virtute a omului intelept .
In opinia mea  , rabdarea sta la baza fiecarei reusite , tocmai de aceea ne este pusa la incercare in parcurgerea drumului implinirii anumitor scopuri .
                    Rabdarea este in primul rand cea mai buna dovada  a faptului ca meritam sa (ne) atingem scopul propus si sa obtinem ceea ce ne dorim daca avem  rabdare ; astfel pot spune ca obtinem ceea ce ne dorim daca avem rabdare sau ca avem rabdare daca ne dorim cu adevarat sa obtinem ceva .
                    In al doilea rand  , rabdarea poate fi considerata o putere morala , ce reuseste sa calmeze reactii , gesturi , cuvinte , sentimente de suparare , nemultumiri , revolta ,pe care le vom regreta , prin care vom rani involuntar persoane dragi noua ,sau simpli oameni care interactioneaza cu noi  zi de zi  , insa daca dispunem de aceasta  valoare morala  vom fi scutiti  , pe viitor , sa pansam rani pe care timpul le cicatrizeaza , ramanand vii atat in subconstientul celor raniti , cat si in subconstientul nostru.
                   Si ..... da , rolul rabdarii este intotdeauna dulce , aducand dupa sine satisfactii , mangaind si alinand dureri ascunse , readucand zambete furate  , stergand lacrimi inabusite ....
                  
 In concluzie , rabdarea este una dintre cele mai buna virtuti pe care le putem avea sau capata de-a lungul timpului .

                                                                                    CREATED BY C.A.D

Timpul

       

          Timpul este un minut , o ora , un veac , o eternitate ...
          El este aliatul nostru , dar spre final se dovedeste a fi un dusman aprig .
          Strabate in lung si in lat granitele vietii , ajungand  pana la cea mai amortita amintire ; aduce frumusete  pana la sublim  , ca apoi ca o forta ucigatoare sa o ucida treptat .
         Are cea mai pura originalitate , continand cel mai greu de descifrat inteles.
         Oricat am incerca noi sa ii gasim o definitie clara si concisa....in zadar ! Timpul are o semnificatie ascunsa  si nemuritoare . 
         Puterea timpului este nelimitata cu ajutorul careia ne regizeaza  existenta cu o pricepere  inegalabila .
         Aceasta forta mistuitoare , care incetul cu incetul ne da putere  , urcandu-ne pe cel mai inalt piedestal apoi , cu o cruzime rara aruncandu-ne in cel mai intunecat abis , ne sleieste  puterile , ducandu-ne lent , dar sigur spre nefiinta !
        Se lasa dezvaluit atunci cand te astepti cel mai putin  , pulseaza  cu jocul vietii avand intelesuri valoroase si uneori scoate la iveala  adevaruri amagitoare !
        Parca  fortuit are grija sa scoata la suprafata cele mai adanci amintiri , odata aruncate undeva in subconstientul nostru.
        Desi , pare un personaj negativ in filmul vietii , timpul ni se daruieste intru totul si tot el ne face  cunoscute cele mai frumoase trairi .
       Cine poate spune unde duc toate drumurile .......unde curg toate zilele .....doar timpul !
       Timpul contureaza vieti , destine  , scrie instorii , indeplineste visuri , ucide sperante , creaza povesti , pastreaza legende si traditii .
    

   Totul e ca un angajament de care esti constient de la bun inceput , el iti ofera ceea ce doresti : tinerete , maturitate  , frumusete ; in schimb , tu trebuie sa ii oferi totul ..... viata !


                                                                                                          CREATED BY C.A.D