miercuri, 28 mai 2014

Cititul , vorbirea si scrisul

   "Cititul il face pe om deplin , vorbirea il face prompt , iar scrisul il face exact " - Francis Bacon


          Da , afirmatia lui Francis Bacon este adevarata , deoarece cititul , vorbirea si scrisul se dovedesc a fi  , de cele mai multe ori , elemente definitorii ale unui om .... o carte de indentitate .
         Un prim argument il reprezinta importanta cititului in viata noastra .... cea mai buna metoda de dezvoltare a vocabularului , imaginatiei , puterii de interpretare si intelegere a  oamenilor , a capacitatii de exprimare libera , de argumentare , antidotul perfect in deschiderea unor noi orizonturi  , in descoperirea necunoscutului .
       Un al doilea argument ce sustine spusele lui Bacon il reprezinta rolul vorbirii in viata umana  . Vorbirea este unul dintre lucrurile ce pot evidentia personalitatea unui individ  , desi exista si exceptii  , in cazul mastilor provizorii  , purtatoare de trairi si sentimente .
      In ceea ce priveste scrisul  , acesta a oferit , inca din cele mai vechi timpuri  , posibilitatea comunicarii de la distanta  , a transmiterii de informatii exacte .
     In concluzie  , cititul  , vorbirea si scrisul  , au un rol foarte important  in relatiile dintre oameni , ajutand la dezvoltarea personala a acestora si nu numai .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu